Pepo Papa tökmagolaj

Cégünk 1989-90-ben alakult, nevét az alapító tagok neveinek kezdőbetűiből alkottuk. Kezdetben osztrák-magyar kft-ként működött, osztrák partnerünk részére termeltettünk és vásároltunk fel héjnélküli olajtökmagot.

1992-ben kezdtük el osztrák tagtársunk étolaj termékeit forgalmazni Magyarországon.

A FRIOLA termékcsalád hamar ismertté vált környezetünkben, mert bár ára magasabb volt a hazai étolajokénál, azonban minőségében messze maga mögé utasította azokat. 1996-ban osztrák partnereinktől elváltunk, és családi vállalkozássá alakultunk.

Új szállítókat kerestünk, így jutottunk el Nyugat-Európa legnagyobb gyártójához. Azóta Belgiumból és Németországból importálunk különböző étolajokat. Ezeket saját tehergépjárműveinken szállítjuk éttermek és szállodák, élelmiszergyártó és nagykereskedő cégekhez.

A tökmagolaj iránti folyamatosan növekvő igény, illetve a motiváció, hogy a tökmagtermelés teljes folyamatát itthon tartsuk vezetett oda, hogy 2012-ben megépítettük tökmagsajtoló üzemünket. Célunk az volt, hogy a jogszabályi előírások teljes betartása mellett egy olyan létesítményt alkossunk, ahol a legmodernebb technológia segítségével a legjobb minőséget állítsuk elő, kompromisszumok megkötése nélkül. Az úgynevezett barna-mezős beruházás megvalósításához eredménnyel pályáztunk uniós forrásra. Sikerült összeállítani a „csomagot”: kulturált körülmények, legjobb gépek, nagyszerű dolgozók, minőségi alapanyag. Ezek kellenek ahhoz, hogy a termék is a legjobb legyen. Így tudunk folyamatosan jóízű és megbízható termékeket előállítani, a minőséget állandóan magas szinten tartani.

Mivel az épületet a technológia köré terveztük, nem szorulunk kompromisszumokra a gyártás során sem, világos, jól áttekinthető a teljes folyamat. Erről bárki meggyőződhet a kialakított kb. 100 m2-es bemutatóteremből, ahol üvegfalon keresztül látható a termelés, anélkül, hogy a higiéniás előírásokat megsértenénk. Rendszeresen fogadunk itt nagyobb csoportokat is (nyugdíjas körök, iskolai osztályok, életmód táborok), hogy egy kis előadás keretein belül bemutassunk nekik mindent, ami a héjnélküli tökmag köré tartozik: a termesztéstől a feldolgozásig.

https://www.pepopapa.com
https://webshop.pepopapa.com